Scholing & loopbaan

Cao-partijen hebben in de cao van 2018 budget van 2x EUR 50.000,- beschikbaar gesteld voor arbeidsmarkt gerelateerde scholing en loopbaanontwikkeling. Gebruik maken van deze mogelijkheid? Onderstaand vind je meer informatie over loopbaan en scholing.

Loopbaanontwikkeling

De Bakkerij- en Zoetwarenbranche is een dynamische sector. Werkgevers en vakbonden willen medewerkers graag stimuleren om na te denken over hun loopbaan. Hoe zal jouw werk er in de toekomst uitzien? Ben jij nog tevreden met je huidige baan of zijn er redenen om nieuwe stappen te zetten in je loopbaan?

Om inzicht te krijgen over hoe jij op dit moment in je werk staat kun je de loopbaanscan invullen. Je krijgt een uitslag die je ideeën geeft over wat je kunt doen om in de toekomst passend werk te hebben.

Nadat je de loopbaanscan hebt afgerond, ontvang je een persoonlijke uitslag per e-mail, die alleen jij ontvangt. Je kunt zelf bepalen wat je met de uitslag doet. Bijvoorbeeld het naar je eigen e-mailadres sturen, zodat je het later nog eens kunt lezen of met andere kunt bespreken. Je persoonlijke gegevens, die je in het begin van de test invult, worden alleen gebruikt om de persoonlijke uitslag per e-mail toe te kunnen sturen.

Blijkt uit het rapport dat er aandachtspunten zijn op het gebied van gezondheid, tevredenheid, je eigen ontwikkeling of zijn er andere risico’s? Dan raden we je aan om actie te ondernemen en aan de slag te gaan met de tips uit het rapport en/of je persoonlijke uitslag te bespreken met een onafhankelijke loopbaancoach, je leidinggevende of iemand van de HR afdeling. In het rapport staan enkele loopbaancoaches, met wie jij rechtstreeks en gratis een afspraak kunt maken. Er is plaats voor 30 gesprekken, vol is vol.

Aanmelden voor een loonbaanadviesgesprek kan door een e-mail te sturen naar jasmijn@vbz.nl of door direct contact op te nemen met een van de loopbaancoaches uit het rapport.

Belangstelling? De loopbaanscan vind je hier.

Arbeidsmarkt gerelateerde opleiding

De Bakkerij- en Zoetwarenbranche maakt het mogelijk om een arbeidsmarkt gerelateerde opleiding te volgen, tot een maximum van EUR 1.000,-, welke wordt vergoed vanuit de Bakkerij- en Zoetwarenbranche. Is de opleiding duurder? Wellicht kun je zelf een deel van de kosten dragen of is je werkgever bereid om een deel te vergoeden.

Wat is een arbeidsmarkt gerelateerde opleiding?

Met arbeidsmarkt gerelateerde opleiding wordt een opleiding of training bedoeld die gericht is op een andere baan of functie, wellicht in een andere sector. Bijvoorbeeld omdat je geen plezier meer hebt in je werk en graag een andere baan zou willen of omdat je huidige werk fysiek te zwaar voor je is of in de toekomst zal worden.

Scholing en training die gericht zijn op (het functioneren in) je eigen, huidige functie worden niet vergoed. Als het goed is zorgt en betaald jouw werkgever voor scholing in je eigen functie.

Wil jij een arbeidsmarkt gerelateerde opleiding volgen? Vraag deze aan bij VBZ door zelf een e-mail te sturen naar jasmijn@vbz.nl. VBZ neemt contact met jou en je werkgever op en zorgt ervoor dat sociale partners een beslissing kunnen nemen. Die beslissing is positief, als:

  • Het een opleiding is, die je werkgever niet hoeft te vergoeden;
  • De opleiding arbeidsmarkt gerelateerd is;
  • Er nog voldoende geld beschikbaar is.

Heb je een vraag over arbeidsmarkt gerelateerde scholing of loopbaanontwikkeling? Neem gerust contact op met Jasmijn van Vuure, VBZ of de vakbond waarvan jij lid bent.

Er zijn volop kansen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de...
De twee verschillende functieboeken voor Koek en Snoep zijn verleden tijd. Het...
Grip krijgen en houden op de arborisico’s in uw bedrijf De branche-...
Arborisico’s inventariseren in de productie betekent goed kijken naar alle...
De branche-RI&E gebruikt en tóch aangesproken door de Inspectie SZW op een...
Steeds meer bedrijven in de zoetwarenindustrie besteden succesvol aandacht aan...
Machines zijn naast werknemers en een fabriek, één van de...