Tweedaagse cursus preventiemedewerker Zoetwarenindustrie

16 december 15

Steeds meer bedrijven in de zoetwarenindustrie willen succesvol aandacht organiseren voor veilig en gezond werken. Deskundigheidsbevordering van de preventiemedewerker is daar een onderdeel van. In samenwerking met VBZ organiseert vhp human performance opnieuw de tweedaagse branchespecifieke cursus preventiemedewerker.

Docent
De cursus wordt gegeven door Jeanine Frunt van vhp human performance.

Doel van de cursus
Na de cursus kunnen de deelnemers aan de slag met:
1. Alle beschikbare branche-instrumenten die onderdeel uitmaken van het “Pakket Arbeidsveiligheid” (zie toelichting hieronder).
2. De drie pijlers van een succesvolle aanpak van Arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden:
a. De klassieke beheersing van de risico’s vanuit de RI&E. Bij de selectie en invoering van maatregelen wordt de arbeidshygiënische strategie gehanteerd.
b. Succesvol veranderen. Dit vraagt een goede mix van een heldere visie, structuur en cultuur van veilig en gezond werken.
c. Borging van genomen maatregelen.
3. Extra aandacht geven aan veilig gedrag op de werkvloer. Dat houdt in dat de deelnemer:
a. Inzicht heeft in nut en noodzaak van veilig gedrag.
b. In staat is een positieve bijdrage te leveren aan het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer.
c. Beschikt over de basisvaardigheden om de kennis te delen met de medewerkers in de organisatie, bijvoorbeeld via een toolbox-meeting.

Doelgroep
Preventiemedewerkers en iedereen die zich in zijn werkzaamheden bezig houdt met arbeidsomstandigheden.

Datum & locatie
18 februari 2016 & 15 maart 2016, 9.30-16.30 uur
Omgeving van Utrecht

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via www.vbz.nl/aanmelden.
De cursus vraagt een investering van € 695,- (excl. BTW) per persoon inclusief cursusmap en catering.

overzicht nieuws

Er zijn volop kansen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de...
De twee verschillende functieboeken voor Koek en Snoep zijn verleden tijd. Het...
Grip krijgen en houden op de arborisico’s in uw bedrijf De branche-...
Arborisico’s inventariseren in de productie betekent goed kijken naar alle...
De branche-RI&E gebruikt en tóch aangesproken door de Inspectie SZW op een...
Steeds meer bedrijven in de zoetwarenindustrie besteden succesvol aandacht aan...