Skip to content

Arbeidsmarkt gerelateerde scholing

Wil jij je blijven ontwikkelen en een opleiding volgen die gericht is op een andere baan of functie in een andere sector of binnen de zoetwaren? Bijvoorbeeld omdat je geen plezier meer hebt ik je werk en graag een andere baan zou willen of omdat je huidige werk fysiek te zwaar voor je is of in de toekomst zal worden. Het Sociaal Fonds voor de Zoetwaren vergoedt tot maximaal € 1.000,- voor arbeidsmarkt gerelateerde scholing.

Arbeidsmarkt gerelateerde scholing

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk! Vanuit sociale partners zijn er daarom allerlei initiatieven om jezelf te blijven ontwikkelen en te werken aan je toekomst. Zo ook de mogelijkheid om een arbeidsmarkt gerelateerde opleiding te volgen waarvan het Sociaal Fonds voor de Zoetwaren tot maximaal € 1.000,- betaalt. Is de opleiding duurder? Misschien kun je zelf een deel van de kosten dragen of is je werkgever bereid om een deel te vergoeden.

Wat is een arbeidsmarkt gerelateerde opleiding?

Een arbeidsmarkt gerelateerde opleiding is een opleiding, cursus of training die gericht is op een andere baan of functie in de zoetwaren- of een andere sector. Bijvoorbeeld omdat je geen plezier meer hebt in je werk en graag een andere baan zou willen of omdat je huidige werk fysiek te zwaar voor je is of in de toekomst zal worden.

Voor zulke opleidingen, cursussen of trainingen kun je dus maximaal € 1.000,- vergoeding terug vragen aan het Sociaal Fonds voor de Zoetwaren.

Wil je een arbeidsmarkt gerelateerde opleiding volgen en een vergoeding ontvangen?

Vraag deze aan bij VBZ door zelf een e-mail te sturen aan jasmijn@vbz.nl of door onderstaand formulier in te vullen. VBZ neemt contact met jou en je werkgever op en zorgt ervoor dat het Sociaal Fonds voor de Zoetwaren een beslissing neemt over de aanvraag. Die beslissing is positief als:

  • Het een opleiding is die je werkgever niet hoeft te vergoeden, want noodzakelijke opleidingen, trainingen en cursussen voor je huidige functie moeten door jouw werkgever worden betaald;
  • De opleiding arbeidsmarkt gerelateerd is, en dus niet ziet op het functioneren in je huidige functie;
  • Als er geen budget voor scholing beschikbaar is gesteld in een Sociaal Plan;
  • Er nog voldoende geld beschikbaar is om de arbeidsmarkt gerelateerde scholing te vergoeden.

Heb je een vraag over arbeidsmarkt gerelateerde scholing? Neem gerust contact op met Jasmijn van Vuure (VBZ), de vakbond waarvan jij lid bent of vul onderstaand formulier in.

Naam(Vereist)

Gerelateerd nieuws

Back To Top