Skip to content

Zoetwaren-online

Branchegerichte, praktische informatie over grondstoffen, technologie, processen, veilig werken en kwaliteitsaspecten uit de sector zelf. Zoetwaren-online is de online leeromgeving voor medewerkers werkzaam in de Zoetwarenbranche.

Zoetwaren-online

Efficiënt produceren, snel inspringen op de vele ontwikkelingen in en buiten de branche, het kan alleen als werkgevers en werknemers investeren in scholing. Als werknemers zich inzetten voor hun persoonlijke opleiding, investeren ze in zichzelf door grip te krijgen op hun eigen loopbaan en daarmee hun toekomst. Een willekeurige cursus is hiervoor niet genoeg; de kwaliteit van de scholing is belangrijk!
In de zoetwarenindustrie worden bedrijven gestimuleerd en ondersteund om voor de medewerkers een goed scholingsbeleid op te zetten. Daarom is geïnvesteerd in het ontwikkelen van sectorspecifiek ontwikkeld lesmateriaal.

De op Zoetwaren-online geboden vakkennis is actueel en passend bij de wensen en behoeften van de bedrijven in de branche en de wensen en mogelijkheden van de medewerkers. De doelgroep zijn de medewerkers in de productie / inpak / logistiek en techniek. Betrokken deskundigen uit de bedrijven zelf zorgen met regelmaat voor het actualiseren van de aangeboden content. Dit gebeurt in samenwerking met SOL en VBZ.

Met een interne praktijkbegeleider voeren medewerkers in een online leeromgeving opdrachten uit met betrekking tot de verschillende aspecten van hun werkzaamheden.
Na elk hoofdstuk lesstof online vindt een theorie-examen plaats en worden praktijkopdrachten beoordeeld. Daarna volgt de praktijktoets middels een proeve van bekwaamheid door een externe assessor. De interne praktijkbegeleiders worden vanuit de branche zelf opgeleid met een
tweedaagse workshop.

Nieuwsgierig geworden?
Overleg met de opleidingsadviseur / coach van de zoetwarenbranche over de mogelijkheden en gecertificeerde opleidingstrajecten (op MBO-niveau) voor medewerkers en de voordelen van het gebruik van
zoetwaren-online. Onder algemene informatie worden de mogelijkheden beknopt beschreven.

Gerelateerd nieuws

Back To Top