Webinar Samen Sterker Stoppen - 16 november 2021

14 oktober 21

Ruim 80% van de mensen die roken wil eigenlijk stoppen. Als werkgever draagt u bij aan de gezondheid van uw medewerkers door te zorgen voor een goed stoppen-met-rokenaanbod, zoals individuele coaching of een groepstraining. Maar hoe zorgt u ervoor dat u alle medewerkers bereikt en dat zij zich daadwerkelijk aanmelden voor de training? Een actieve, persoonlijke manier van communiceren is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op de hoogte zijn van het stoppen-met-rokenaanbod, en om medewerkers te enthousiasmeren om zich hiervoor aan te melden.

In dit webinar leert u in 1,5 uur hoe u op een persoonlijke manier met uw medewerkers communiceert over stoppen met roken, spelen acteurs een rollenspel aan de hand van uw aanwijzingen en krijgt u de kans om vragen te stellen aan experts

Datum: 16 november 2021, 11:00 tot 12:30 uur
Locatie: Online
Doelgroep: HR/P&O/manager/bedrijfsleider/teamleider

Programma
Presentatie: Prof. dr. Onno van Schayck, hoogleraar preventieve geneeskunde Universiteit Maastricht

  • Prof. Dr. Gera Nagelhout (Maastricht University en onderzoeksinstituut IVO) bespreekt stoppen met roken op de werkplek en sociaaleconomische gezondheidsverschillen in roken.
  • Dr. Floor van den Brand (Maastricht University) spreekt over de voordelen van persoonlijke communicatie en laat het praktijkvoorbeeld zien van Bastiaan de Schipper, die vertelt hoe door zijn 1-op-1 benadering stoppen met roken een succes is geworden bij sociaal leer- en werkbedrijf Pantar.
  • Theatergroep De sToppers spelen aan de hand van uw aanwijzingen live scènes. Manager Charlotte wil het over stoppen met roken hebben met rokende collega Johan, maar pakt dit nogal onhandig aan. Wat kan Charlotte volgens u beter doen?
  • Verslavingsarts Marieke Helmus (Pharos) deelt kennis over effectieve communicatie en geeft tips om het leuker en gemakkelijker te maken om stoppen met roken onder de aandacht te brengen.

 
Aanmelden
Wilt u deelnemen aan het live webinar? u kunt zich hier aanmelden. Deelname is gratis

Kunt u er niet live bij zijn, meld u dan aan voor het ontvangen van een link waarmee u het webinar kunt terugkijken.

overzicht nieuws

Er zijn volop kansen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de...
De twee verschillende functieboeken voor Koek en Snoep zijn verleden tijd. Het...
Grip krijgen en houden op de arborisico’s in uw bedrijf De branche-...
Arborisico’s inventariseren in de productie betekent goed kijken naar alle...
De branche-RI&E gebruikt en tóch aangesproken door de Inspectie SZW op een...
Steeds meer bedrijven in de zoetwarenindustrie besteden succesvol aandacht aan...
Machines zijn naast werknemers en een fabriek, één van de...