Twee-daagse cursus preventiemedewerker d.d. 4 en 20 december 2018

24 oktober 18

Steeds meer bedrijven in de zoetwarenindustrie besteden succesvol aandacht aan veilig en gezond werken. Zo krijgen ze langzaam maar zeker grip op arbeidsveiligheid. De rol van de preventiemedewerker wordt in die ontwikkeling steeds belangrijker. Dat blijkt ook wel uit de recente aanpassingen van de Arbowet voor met name de preventiemedewerker. Daarbij is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste wet- en regelgeving. Wilt u weten wat dat betekent voor uw rol? Meld u dan aan voor de tweedaagse cursus preventiemedewerker op 4 en 20 december.

Doel van de cursus
Na de cursus kunnen de deelnemers aan de slag met:

  1. Alle beschikbare branche-instrumenten die onderdeel uitmaken van het “Pakket Arbeidsveiligheid” (zie toelichting hieronder).
     
  2. De drie pijlers van een succesvolle aanpak van Arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden:
    a. De klassieke beheersing van de risico’s vanuit de RI&E. Bij de selectie en invoering van maatregelen wordt de arbeidshygiënische strategie gehanteerd;
    b. Succesvol veranderen. Dit vraagt een goede mix van een heldere visie, structuur en cultuur van veilig en gezond werken;
    c. Borging van genomen maatregelen.
     
  3. Extra aandacht geven aan veilig gedrag op de werkvloer. Dat houdt in dat de deelnemer:
    a. Het nut en de noodzaak van veilig gedrag goed kan onderbouwen;
    b. In staat is een positieve bijdrage te leveren aan het veiligheidsbewustzijn op de werkvloer;
    c. Beschikt over de basisvaardigheden om de kennis te delen met de medewerkers in de organisatie, bijvoorbeeld via een toolbox-meeting.
     

Docent
De cursus wordt gegeven door Jeanine Frunt van vhp human performance. Erna Bak van VBZ zal ook bij de training aanwezig zijn.

Doelgroep
Preventiemedewerkers en iedereen die zich in zijn werkzaamheden bezig houdt met arbeidsomstandigheden.

Datum & locatie
Dinsdag 4 december en donderdag 20 december 2018
Trainingscentrum Fast Lane | Burgemeester verderlaan 11 | 3544 AD  Utrecht

Aanmelden kan via www.vbz.nl/aanmelden. De cursus vraagt een investering van € 725,- (excl. BTW) per persoon inclusief cursusmap en catering

overzicht nieuws

Er zijn volop kansen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de...
De twee verschillende functieboeken voor Koek en Snoep zijn verleden tijd. Het...
Grip krijgen en houden op de arborisico’s in uw bedrijf De branche-...
Arborisico’s inventariseren in de productie betekent goed kijken naar alle...
De branche-RI&E gebruikt en tóch aangesproken door de Inspectie SZW op een...
Steeds meer bedrijven in de zoetwarenindustrie besteden succesvol aandacht aan...
Machines zijn naast werknemers en een fabriek, één van de...