Skip to content

Compacte RI&E

De Compacte RI&E is een hulpmiddel voor met name kleinere bedrijven in de Zoetwarensector om hun wettelijk verplichte RI&E op te kunnen stellen.

Compacte RI&E

De Compacte RI&E, wat is dat?

De Compacte RI&E is een hulpmiddel voor met name kleinere bedrijven in de Zoetwarensector om hun wettelijk verplichte RI&E op te kunnen stellen. Een vragenlijst waarmee je automatisch alle arbo-onderwerpen langsloopt die van belang zijn. Bij elke vraag wordt informatie gegeven over het onderwerp. Er staat in wat de wettelijke vereisten zijn en welke afspraken zijn gemaakt over veilig werken in de branche (zie de Arbocatalogus Zoetwaren). Ook worden voorstellen gedaan hoe je het werken nog veiliger en gezonder kunt maken.

De Compacte RI&E bestaat uit drie onderdelen:

A. Praktische basis-RI&E (46 vragen, hoofdstukken 1 t/m 6).
B. Doe-kaarten en Medewerkerskaarten, gericht op gesprekken met medewerkers.
C. Tweede deel van de RI&E, gericht op beleid en borging (38 vragen, hoofdstuk 7).

Deel A en B horen bij elkaar en zijn sterk op de praktijk gericht. In samenwerking met medewerkers bepaal je aan de hand hiervan of alle noodzakelijke, praktische maatregelen zijn getroffen. Onderdeel C komt daarna, als volgende fase. Om aan alle eisen te voldoen die de wet aan de RI&E stelt, belicht deel C de meer administratieve kant.

Klik hier voor de factsheet VBZ Compacte RI&E

Als je een account voor de Compacte RI&E aan wil vragen, neem dan contact op met Erna Bak (specialist Arbeidsomstandigheden en Veiligheid); erna@vbz.nl of 070-3554700.

Heb je al een account voor de Compacte RI&E, log dan hier in.

Snel naar

Instrumenten voor de verdiepende Ri&E's die voor zoetwaren zijn ontwikkeld:

Gerelateerd nieuws

Back To Top